Jak udělat karamel

22. duben 2007 | 14.14 | rubrika: příprava ingrediencí

obrazekProtože se cítím trošku provinile, že jsem se v prvním díle medovníku nezmínil, že je zapotřebí karamel píšu rychle návod jak udělat karamel z cukru. Fotky jsou u tohoto receptu jsou obzvláště přínosné!

Aktualizováno: po douhé době jsem se konečně dostal k vaření karamelu a dokonce jsem všechno vážil, takže nyní recept ještě zpřesním.

komentáře (115) | přidat komentář | hodnocení 1.73 (272x) | přečteno: 144.809x

Bramborové placky s mákem a povidly

3. říjen 2006 | 11.59 | rubrika: moučníky

obrazekTohle bylo moje nejoblíbenější jídlo. Dělala ho babička a pouze jednou do roka (v zimě). O to víc jsem se po něm mohl utlouct. Když jsem se odstěhoval 250km daleko už jsem se jej musel naučit sám. Jí se teplé i studené, ke snídani, na oběd i na večeři. Prostě dokud je

Tohle jídlo se dá najít v pár kuchařkách, ale 'domácí' moravská verze se malinko odlišuje. Nejprve popíši tu kuchařkovou a pak se zmíním o odlišnostech 'domácí verze'.

Celý recept je snadný a nezabere příliš mnoho času.

komentáře (12) | přidat komentář | hodnocení 2.08 (49x) | přečteno: 22.140x

Pravý medovník III. díl - jíme

15. září 2006 | 09.09 | rubrika: moučníky

obrazekSladký konec... stačí už jen 20 minut a uvidíte výsledek. Po tolika práce je to přece úžasné.

Kontrolní otázky:
- máte pořád odkrojky?
- nezapomněli jste odložit krém?

Odkrojky nejdříve rozdrťte. Recept říká: struhadlo. Knedlík říká: ruce z toho bolí.

komentáře (6) | přidat komentář | hodnocení 1.86 (37x) | přečteno: 4.204x

Pravý medovník II. díl - vaříme

14. září 2006 | 14.32 | rubrika: moučníky

obrazekMáte upečeno? Tak hurá do toho.

Já tuto část dělal až další den, protože i tak jsem s pečením skončil někdy kolem 21 hodiny. Kdo bude mít více času, zvládne to za jedno odpoledne.
 

V tomto díle bude zapotřebí karamel, recept s návodem je zde.

komentáře (14) | přidat komentář | hodnocení 1.97 (32x) | přečteno: 8.657x

Pravý medovník I. díl - pečeme

13. září 2006 | 13.02 | rubrika: moučníky

obrazekMoje kolegyně mě dlouho uháněla o recept na medovník. Hlavně nějaký dost podrobný návod. Podrobný? Tak to rovnou foto-návod. Každý krok je zdokumentovaný a mizí tak místa, kde je prostor pro tápání.

Recept je pro Pravý medovník, který jsem upravil k obrazu svému. Výsledek je chutnější, lépe vypadá, je ho více za stejně peněz.

komentáře (24) | přidat komentář | hodnocení 2.23 (65x) | přečteno: 14.124x