Kuřecí sekaná s paprikou

15. březen 2015 | 14.51 |
› 

sekanaRád si vymýšlím vlastní recepty a občas se i něco povede :-D

Suroviny:
cca 1kg zadní kuřecí čtvrtky/stehna
- 30dkg bůčku - boku, nemusí být zrovna libový
- 2 kápie
- 1 malá chilli paprička
- sůl, česnek, strouhanka, vejce
- půl housky ve vodě

Množství: cca 6 porcí.

Příprava:
Kuřecí maso vykostíme a pomeleme společně s bůčkem. Na stejném mlýnku pomeleme 2 střední kápie (červené papriky). Přidáme jednu malou chilli papričku, ideálně čerstvou. Moje vážila jen 15g. Pokud chcete páliv jídlo pomelte jí i se semínkama. Bez semínek je sekaná krásně papriková s lehounkým nádechem k pálení. Na konec přidáme namočenou housku, kterou nejdříve vyždímeme - krásně dostane všechno maso z mlýnku.

Pocit: nevím čím to je, ale chilli papričky jsou neskutečně paprikové. Můžu dát do jídla spoustu papriky a stejně jedna chilli paprička to opaprikuje nejvíc!

Přidáme sůl, prolisovaný česnek a půlku vejce (druhou půlku si necháme na potření) popř další koření. Majoránku doporučuji tentokrát vynechat. Přidal jsem ještě 3 střední hrsti strouhanky. Hmotu dobře promícháme, vytvarujeme z ní sekanou a tu ještě obalíme ve strouhance.

Vložíme na plech, pekáč atd který vylejeme olejem, sekanou potřeme zbylým vejcem a podlejeme malým množstvím vody. Pečeme na 180°C přibližně hodinu. V průběhu pečení kontrolujte a případně opět podlejte, aby se nepálila odspodu. Pekl jsem nepřikrytou celou dobu.

sekana
velmi zajímavá a chutná papriková sekaná. Ještě musím zkusit vepřovou.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře