Článek Pravý medovník II. díl - vaříme

Vložit nový komentář (moderovaná diskuze)

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Moderované komentáře k článku: Pravý medovník II. díl - vaříme

14. 09. 2006 - 13:32

jirka*: Slintám jak Pavlovův pes...
Asi to až do vánoc nepočká...

---
motivace.pise.cz

24. 05. 2007 - 08:47

veronika*: tedy ta voda mi tam moc nejde.Přimlouvám se o záměnu vody za rum .
Mám trochu jiný recept na medovník a mírné zvlhčení placek rumem mu nijak neubírá na chuti.

06. 10. 2007 - 09:48

barča: Tak jsem zkoušela ten recept na medovník. Placky se povedly, ale jelikož jsem pracující a dělat medovník o víkendu se mi nechtělo tak jsem každý den udělala něco, placky jeden večer a další to ostatní. No musím upřímě říct, že když jsem vařila tu kaši na náplň, tak jsem si říkala: to je ale šlichta, z toho nic nebude. Nakonec jsem zjistila že ta kaše je ještě dobrá. Máčení tou vodou není zrovna to pravé, myslím že by se to dalo úplně vyřadit, protože já jsem tam dala jen trošku (ne tolik jako je v receptu) a teď mám medovník totálně pomáčený. Je z něj jedna velká hmota a jednotlivé vrstvy už nejsou rozzpozatelné, takže příště to budu zkoušet z poloviční dávky a bez vody, taky jsem do té vody přidala rum,ta mouka v té kaši byla totiž moc cítit, tak jsem to chtěla přerazit. Takže můj medovníkový pokus nevyšel a teď se ho pokouším trochu usušit aby byl aspoň trochu jedlý. Ale myslím, že to ani pes chtít nebude.

06. 10. 2007 - 12:20

knedlik: to snad ne. tak spatne to byt nemuze

Jinak mnozstvi vody je zavisle na tom jak moc jsou placky suche, ja me mam vetsinou jak na strouhanku

jestli je citit mouka, tak si kasi neprovarila dostatecne, je to jako krupice nebo puding, proste se vari az je mouka uvarena

---
knedlik.pise.cz

25. 10. 2007 - 09:24

ach ten krém!!!: Všechny zdravím ,i já se pustila do pečení a musím říct, že medové plátky se mi povedly a to moooc dobře.Ale ten kréém!ach bože, hrůza děs! změklou heru jsem smíchala s konzervou vychladlé tekutiny ,kterou jsem 2 hodiny vařila ,aby krém měl lepší chut! ale máslo se vubec s tekutinou nesmíchalo .Z plechovky se výlelo mírně nahnědlé kondenzované mléko a při šlehání se vubec nespojilo s máslem!!děs!nato jsem tam navalila kotel cukru moučky , aby se to dalo trochu dohromady, což pomohlo ,ale už to bylo teda hoodně sladké-a co víc ,stejně po ochutnání medovníku ,jsem tam nakonec pořád cítila ,tu heru ,prostě máslovou chut ,místo krému! takže mě to celkem zklamalo! protože jinak by byl medovník perfektní ,ale takhle se to tím zkazilo.A když si to tak přeberu , není vubec možné ,aby se mléko spojilo s máslem , ani teoreticky ale už vubec prakticky.Tak nevím jak to teda děláte .Nedá se ten krém koupit někde zvlášt? prosím dejte mi vědět. Dik.

25. 10. 2007 - 09:35

knedlik: jednoznacne to chce domaci karamel, ktery je uvedeny v receptu. Slysel jsem, ze to nekdo dela i z te plechovky, ale v tom případě bych ji nepoužil celou a hlavně do krému zašlehával v tenkém pramínku. Věřím, že v tom případě by se spojil... je to jako když lejete olej do (líté) buchty... když ho dáte najednou je to na vyhození, když postupně krásně se "vsákne".

---
knedlik.pise.cz

14. 11. 2007 - 17:30

né mléko ,ale salko!: Všechny zdravím ,minule jsem dělala medovník z kondenzovaného mléka a máslo se mi nespojilo a s řídkým mlékem ,ikdyž jsem plechovku vařila dvě hodiny , přesto zní vytekla mérně nahnědlá velmi tekutá směs -která sem i nespojila.Dnes mě napadlo ,použít salko!!! slazené zahuštěn= mléko a výsledek perfektní !!!! a moc moc super! takže ted už jedině salko , má i skvělou chut ,namísto obyč kondenz.mléka

14. 11. 2007 - 20:38

knedlik: jaky je rozdil mezi kondenzovanym mlekem a salkem? Proste to musi byt kondenzovane a sladke

---
knedlik.pise.cz

15. 11. 2007 - 13:43

noo veliký :-): Mě ihned napadlo koupit kondenzované mléko v plechovce, tak jsem to i pochopila a tak zakoupila.NIkdy před tím jsem nic takového v pečení či vaření nepoužívala ,takže jsem ani nevěděla že kondenzované mléka jsou dva druhy!!!! jedno normální kondenzované mléko(tekuté ,jako normální mléko) a pak ZAHUŠTĚNÉ SLAZENÉ ,které je HUSTÉ jako řídší krém!a bývá v těch tubičkách , co jsme jako děcka kupovali a ucucávaly (a stejně tak se dělá i do plechovky) a samozdřejmě mě naadlo koupit první to normální a já pak blbec proč to nejde spojit s máslem.No co už ted. Ale aspon to už vím

24. 12. 2007 - 09:53

kykyryký: Tohle neni pravý medovník

26. 12. 2007 - 19:07

knedlik: definujme si nejdrive, co znamena "pravy" = to co pekli Starocesi? och, v tom pripade misto cukru a karamelu jen a jen med

---
knedlik.pise.cz

16. 02. 2008 - 20:05

jakub*: Tento recept jsme vyzkoušeli doma asi před týdnem a moc se nám medovník povedl. U nás v rodině si bez medovníku nedokážeme odpolední siestu představit. Doporučuji recept.

24. 05. 2008 - 22:43

lucka*: Medovník jsem pekla již několikrát, je fakt super. Každý, kdo jej ochutnal, jen a jen chválil. Karamel jsem vařila jen poprvé, abych medovník měla přesně podle receptu. Nad pohárem s karamelovou polevou mě napadla novinka, takže jsem příště zkusila kupovaný karamel. Je to taková ta poleva na poháry apod.(topping) koupená v Makru pod značkou Metro. Láhev má obsah 650 g, takže vystačí na 3 medovníky a ještě zbyde na pohár. Chuť krému je naprosto stejná, jako s domácím karamelem. Jinak moc díky za recept.

04. 10. 2010 - 01:13

aďka: Já taky napopoprvé dělala pravý karamel. Míchám míchám a ono to pořád nehoustne a ubývá toho a pak se kouknu na sporák a celý byl od karamelu!! Ono se mi povedlo udělat tím karamelem díru do hrnce (starý smalt s malým kazem na dně), zaleptalo to celou sklokeramiku a šlo to dooost blbě dolu Teď se chystám na druhé kolo, asi taky použiju vařené salko a napadlo mě rozpustit bonbony karamelky, kdoví jaké to bude.... Taky formování dortu ve fázi balení do alobalu nebylo nic moc, rozjíždělo se to při stavění na všechny strany, tak mě napadlo to na příště dávat rovnou do dortové formy, co myslíte?