Domácí kečup II

14. září 2015 | 13.55 |

Bylo na čase zkusit i jiný recept na domácí kečup než ten první.

Suroviny:
2ks bobkový list
1 lžička mletá sladká paprika
0,5kg jablko
3ks hřebíček
75ml ocet
5 kuliček nové koření
25dkg cibule
2kg rajčat
1 špetka mleté skořice
10 kuliček černý pepř
1 lžíce soli*

Postup:
malá rajčata přepůlit, velká na 1/4 a vše najednou do hrnce. Cibuli krájím na jemno, protože se mi nerada rozvařuje. Na prvních 5 minut pod pokličkou, aby vše pustilo šťávu a pak už nekompromisně bez pokličky, abychom se zbavili spousty vody z rajčat. Vařím přibližně 3/4 hodiny a objem se sníží tak na polovinu.

Vylovím nové koření a bobkový list. Pepř určitě nehledám a vezmu to tyčovým mixérem. Přepasíruju přes síto a dám znovu prohřát. Hned vařící plním do skleniček a otočím dnem vzhůru na 5 minut a otočím zpět.

20150906_132557
Narozdíl od prvního receptu není tak strašně sladký... ale na Otmu 240% rajčat to pořád nemá. :) Barva je krásná!

No každopádně jako kečup mi to moc nejede, ale jako základ pro rajskou omáčku to nemá chybu. Od příští sezóny tedy nevyrábím kečup nýbrž základ pro rajskou. Takto hustou směs ředím 1:2 = 3 díly všeho a je to tak akorát! :)

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře