Zavařování kápií

14. září 2015 | 14.59 |
› 

Zpravidla jednou za rok jde koupit levně kápie v obchodě. Dnes jsem je koupil za 27kč/1kg. No to je teda kup! Jsou krásně červené a vynikající chuti.

Suroviny:
kápie
1l octu
4l vody
100g soli
350g cukru
olej
celý pepř (do každé skleničky 3ks)
nové koření (do každé skleničky 1ks)
bobkový list (do každé skleničky 1/2ks)
hořčičné semínko (do každé skleničky 1/2 kávové lžičky)

Postup:
Na 6 skleniček od marmelády jsem dělal nálev z 1/5. Koření je tedy na tyto menší skleničky. Pokud děláte do velkých od okurek stačí koření dát 2x víc.

Papriku jsem vyjadřincoval (jednoduchý způsob: stopku zarazit dovnitř a za stopku vytáhnout ven), rozkrájel na 1/8 a umyl. Naskládal do sklenic, přidal koření. Nálev se uvaří a ještě horký dá do skleniček a do každé skleničky přidat lžíci oleje. Zavíčkují se a dají se vařit na 90°C na 15 minut.

Někdo dává i cibuli, ale nedávám jí. Je mí jí pak líto vyhazovat, protože ji nejím.

Kolik nálevu na kolik papriky? Sklenice naplním vodou, vyleju do odměrky a spočítám kolik toho budu potřebovat přesně na míru. :)

20150912_105730
už jen počkat měsíc a ochutnat!

Aktualizováno: chuť vynikající a papriky jemně křupou, nemám rád ty měkké - rozvařené. Takhle je budu dělat i nadále. :)

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře