Vaječný domácí koňak

30. listopad 2015 | 08.16 |

Generacemi prověřený recept na domácí koňak z vajec:

6 žloutků
10-25dkg mletého cukru
1 vanilkový cukr
1 kondenzované slazené mléko
0,5L rumu
0,3L převařeného zchlazeného mléka.

Cukru dávám méně a dávám krupici, 10dkg, jinak se mi zdá koňak velmi přeslazený. Rum většinou nahrazuji tím co mám doma. Většinou vodkou, někdy koňakem, ale většinou dělám směs. Např 0,15L rumu + 0,35L vodky.

Z toho základu jde připravit i další variace. Např stačí v mléce rozpustit 2x čokoládové kaštany nebo několik lžic kakaa. Nezapoměňte přecedit přes jemné síto. Kdo by neměl rád experimentování. :)

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře