Malinový sirup

4. červenec 2016 | 17.10 |

Suroviny
1kg malin
0,15kg černý rybíz
1,7kg cukru

20160702_140816
hotový a naředěný sirup resp už šťáva k pití. Nádherná barva!

Maliny nebo i malinoostružiny (malinoostružiny nejsou žádná hitparáda, ale v sirupu snad nejdou poznat od malin, doporučuji) a černý rybíz podlejeme panákem vody. Přidáme cukr a zahříváme tak rychle jak sporák dokáže. Během okamžiku ovoce pustí šťávu a necháme přejít varem. Jakmile zabublá hned rozmixujeme ponorným mixérem (hlavně rybíz, maliny se rozpadnou samy).

Přecedíme přes síto a hotový sirup naposledy zahřejeme velmi rychle k varu. Jakmile zabublá hned plníme do skleniček, zavíčkujeme, otočímě dnem vzhůru a po 5 minutách zpět a necháme vychladnout.

Výsledná barva je skutečně úžasná, viz obrázek. Pokud nemáte černý rybíz nevadí, ale s ním je to trošku lepší.

Co se zbytkem ze síta? Rozřeďte vodou na řidší kaši a ještě jednou přeceďte. Získáte první chutnávku hotové šťávy.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře