Domácí bramborový chleba

16. březen 2016 | 08.05 | rubrika: pečivo

20160311_121954Bramborové pečivo skýtá nepoznané: čerstvost druhý den a poživatelnost třetí den. :)

Suroviny:
vařené brambory (bramborová kaše) 580g
hladká mouka 580g
sůl - vrchovatá kávová lžička
20g droždí - půl kostky
voda 120ml
olej 50ml
vrchovatá kávová lžička mletého kmínu

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 152x

Francouzská plněná rolka

9. únor 2016 | 10.56 | rubrika: pečivo

20160131_180433Je to vlastně taková plněná francouzská bageta. Není nutné ji plnit, pokud nechcete.

Suroviny:
450g mouka hladká
165ml mléka (vody, pokud máte alergii)
130g poctivého jogurtu
33g oleje
20g

Domácí pečivo s rýží

25. leden 2016 | 10.50 | rubrika: pečivo

20160116_175530Proč s rýží? Nerad vyhazuju jídlo a pak brambory a brambovou kaši zpracuji na vynikající bramborové pečivo. A rýže? No proč ne.

Výsledná chuť? Zajímavá. Nedokážu ani říct. Je to velmi jemně nasládlé, ale skoro to není poznat. Kůrka je delikátně tuhá, křehká... to fakt nejde popsat. Mohu doporučit. :)

Suroviny:
400g hladké mouky
240ml vody
200g vařené rýže
50ml oleje
20g droždí (půl kostky)
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička mletého kmínu

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 37x

Domácí křupavé rohlíky

26. květen 2015 | 10.54 | rubrika: pečivo

CAM00367Ozvláštnil jsem si Vánoce vlastními rohlíky. Nedělal jsem je poprvé, ale poprvé se mi povedly na úžasno. Nenechal jsem se zvyklat receptem, ale dělal jsem to podle vlastního citu a osvědčilo se. No vždyť i mouka je pokaždé jiná a držet se přesně receptu je nesmysl :)

Suroviny:
0,5kg mouka hladká
250ml mléka nebo vody
50ml oleje
cca 50ml vlažné vody
20g droždí (půl kostky)
1 lžíce octu
mírně navršená kávová lžička soli
kávová lžička cukru
půl kávové lžičky drceného kmínu

Připravuje se jako každé kynuté těsto.

komentáře (2) | přidat komentář | přečteno: 1.942x