Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Je to buchta resp koláč mého dětsví. Neměl jsem ho rád! Asi byl zbytečně kyselý, ale tento recept je lepší. Je vynikající, samozřejmě. Jinak bych se recept neukládal.
Suroviny na velký plech 40x30cm:
360g hladké mouky
130g másla nebo hera
120ml mléka
50g cukru krupice
2 žloutky
kypřící prášek
Náplň:
2-3x vaničkový tvaroh
2-3 žloutky
1 PL škrobu nebu pudinkového prášku
(cukr zde není a není to chyba)
Sněhová náplň:
4-5 bílků
200g cukru krupice
350g rybízu
Postup:
Že je málo cukru v těstu a žádný v tvarohu vůbec nevadí, naopak. Je to důležité, aby vynikla sladkost sněhu!
Žloutky promícháme s máslem a cukrem, do hladka. Přidáme mléko a mouku s kypřícím práškem. Zpracujeme v těsto, které vyválíme na pečící papír na plech.
Na to navršíme tvaroh smíchaný se žloutky a škrobem.
Jako poslední vyšleháme bílky s cukrem do tuha. Po té vařečkou zamícháme rybíz a celou náplň rozprostřeme na tvarohovou náplň a dáme péct do rozpálené trouby na 180°C.
Hned po vložení zeslabíme troubu na 160°C a pečeme 20-25min. Ke konci můžete teplotu ještě stáhnout pod 150°C pokud máte pocit, že zbytečně moc hnědne.