Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Cukrová řepa? Řepová náplň? Jo, je to vážně dobrý. Tuto náplň jsem drobně vylepšil na způsob makové náplně.
Suroviny:
400-500g strouhaná uvařená cukrová řepa
100g mletého máku
50g cukru
100g sladkých povidel rozumné konzistence
Cukrovou řepu strouhám na střední velikost. Na běžném struhadle je jemné nebo hrubé. V tomto případě určitě! hrubé. Na robotu máme ještě něco mezi tím. Stačí slabě podlít vodou (nechceme ji vymáčet) a vařit cca hodinu. Po uvaření ji v rukách trochu vymačkám, naporcuji po 400-500g do sáčku a dám zmrazit.
Za sladké šťávy pečeme chleba. Můžete ji vyvařit na sirup jako se to běžně dělá. Na palačinky je vynikající, ale trvá to dlouho.
Pak stačí jen řepu rozmrazit, přidat mletý mák, cukr a povidla a je hotová náplň. Žádné vaření, za 5 minut je hotovo.
Konzistence povidel musí být taková, aby šla rozmíchat v řepě.