Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Přesně ten koláč, který jde plnit jablky resp jablky s pudinkem. Mňam.
Suroviny:
400g hladké mouky
200g másla
150g moučkového cukru
1/2 prášku do pečiva
1-2 lžíce mléka (není nutné vždy)
1 vejce
Na krém:
600ml mléka
2x vanilkový puding
150g cukru
500g tvaroh z vaničky
do druhého dne těsto navlhne - ztratí se křehkost, ale je krásně mokrý
Postup:
Smícháme máslo, cukru a vejce. Pak přidáme zbylé suroviny kromě mléka. To se přidává až pokud je to nutné a pokud je vejce větší vůbec na něj nedojde. Vznikne "linecké" těsto, které necháme odpočinout v lednici. Pokud se nechce spojit nebo je příliš tuhé přidejte 1-2 lžíce mléka.
Uvaříme puding z mléka, pudinku a cukru. Při chlazení mícháme, aby nevzniknul škraloup. Jakmile je pudink vlažný zamícháme do něj tvaroh.
Těsto z lednice rozdělíme na dvě poloviny. Z každé vyválíme plát na plech o rozměru 30x20cm. Na plech dáme pečící papír a první plát těsta. Na něj přijde náplň a pak druhá placka.
Pokud si s těstem nerozumíte vyvalujte ho rovnou na pečícím papíře. Ten si přilepte ke kuchyňské desce vodou. Stačí navlhčit. Pokud máte paniku z druhého plátu jak ho budete přenášet... je možné druhou půlku těsta strouhat rovnou na náplň. Taky možnost.
Pečeme na 180°C cca 30 minut, pokud těsto tmavne už kolem 20. minuty snížíme teplotu na 160°C.