Pudinková buchta se zakysanou smetanou

23. červenec 2024 | 19.13 |
blog › 
Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Nadýchaná buchta s čokoládovým pudinkem a vrstvou zakysané smetany, je tedy dost mokrá. Čokoládový pudink dává mnohem lepší rozměr než doporučovaný vanilkový.

Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
4 vejce
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
- těsta je zbytečně moc, volil bych menší hrnek 0,2L

Náplň:
2 čokoládové pudinky
1L mléka
cukr (dle návodu na pudinku)

Na dokončení:
2 zakysané smetany
skořicový cukr nebo Granko

IMG_20240712_092938345_HDR
verze s Grankem

Postup:
Vejce prošleháme spolu s cukrem a po chvilce přidáme olej. Po důkladném promíchání přidáme zbylé suroviny a promícháme už ručně. Těsto vylijeme na plech na pečící papír a uvaříme pudink dle návodu. Ještě horký vlijeme opatrně tenkým pramínkem cikcak na těsto a dáme péct na 170°C cca 20-25min.

Po vytažení necháme 5 min zchladit a přidáme zakysanou smetanu, kterou rozmažeme po celém povrchu buchty. Na konec zaprášíme skořicovým cukrem nebo Grankem.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Pudinková buchta se zakysanou smetanou ztratyanalezy 27. 07. 2024 - 19:56