Ještě jste neviděli kynuté a přitom tvarohové těsto? Jde to a chutná to! Můžou to být knedlíky plněné sladké nebo klidně knedlík ke svíčkové!
Suroviny:
2 vejce
(2 rohlíky - lze vynechat)
20g droždí
(50g cukru - lze vynechat)
500g hrubá mouka
500g tvaroh (v alobalu i vaničkový lze použít)
mléko dle konzistence těsta
Postup:
Vejce a tvaroh a (cukr) a rozmíchat. Pokud použijete tvaroh v alobalu bude potřeba přidat cca 2 lžíce mléka. Rozdrobte do toho droždí a pořádně promíchejte. Pak lze řidat nakrájené rohlíky a opět zamíchat. Většinou je vynechávám. Na konec přidat mouku. Těsto je spíše tužší, ale ne tuhé. Měkčí je fajn, knedlíky budou hebké.
Nechat vykynout 1 hod, promíchat a ještě nechat kynout (30 min).
Vytvarovat knedlíky naplnit ovocem (pokud chceme) a vařit obvyklou dobu podle velikosti knedlíků (malý 5 minut, střední 8 min a velký knedlík cca 15 min)
Z této dávky jsme měli 50 malých knedlíků nebo cca 30 větších. S těstem se pracuje dobře.
Cukr v těstu knedlíky vylepší na chuti, ale není nezbytný. Když tam nebude o to více vynikne sladkost náplně. Na druhou stranu cukr v knedlíkách bude dobrý v knedlíku ke svíčkové nebo zelí.
verze na sladko