Kynuté tvarohové knedlíky

24. červenec 2022 | 10.25 |
blog › 
Kynuté tvarohové knedlíky

Ještě jste neviděli kynuté a přitom tvarohové těsto? Jde to a chutná to! Můžou to být knedlíky plněné sladké nebo klidně knedlík ke svíčkové!

Suroviny:
2 vejce
(2 rohlíky - lze vynechat)
20g droždí
(50g cukru - lze vynechat)
500g hrubá mouka
500g tvaroh (v alobalu i vaničkový lze použít)
mléko dle konzistence těsta

Postup:
Vejce a tvaroh a (cukr) a rozmíchat. Pokud použijete tvaroh v alobalu bude potřeba přidat cca 2 lžíce mléka. Rozdrobte do toho droždí a pořádně promíchejte. Pak lze řidat nakrájené rohlíky a opět zamíchat. Většinou je vynechávám. Na konec přidat mouku. Těsto je spíše tužší, ale ne tuhé. Měkčí je fajn, knedlíky budou hebké.

Nechat vykynout 1 hod, promíchat a ještě nechat kynout (30 min).

Vytvarovat knedlíky naplnit ovocem (pokud chceme) a vařit obvyklou dobu podle velikosti knedlíků (malý 5 minut, střední 8 min a velký knedlík cca 15 min)

Z této dávky jsme měli 50 malých knedlíků nebo cca 30 větších. S těstem se pracuje dobře.

Cukr v těstu knedlíky vylepší na chuti, ale není nezbytný. Když tam nebude o to více vynikne sladkost náplně. Na druhou stranu cukr v knedlíkách bude dobrý v knedlíku ke svíčkové nebo zelí.

IMG_20230226_113547499_HDR
verze na sladko

Zpět na hlavní stranu blogu

Související články

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář