Proč s rýží? Nerad vyhazuju jídlo a pak brambory a brambovou kaši zpracuji na vynikající bramborové pečivo. A rýže? No proč ne.
Výsledná chuť? Zajímavá. Nedokážu ani říct. Je to velmi jemně nasládlé, ale skoro to není poznat. Kůrka je delikátně tuhá, křehká... to fakt nejde popsat. Mohu doporučit. :)
Suroviny:
400g hladké mouky
240ml vody
200g vařené rýže
50ml oleje
20g droždí (půl kostky)
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička mletého kmínu
Ve vodě je potřeba ponormým mixérem rozmixovat vařenou rýži na jemno. Potom v tom rozmíchat droždí. Do mísi dám mouku, sůl, cukr, kmín a do toho vliju rýži s droždím ve vodě. Hned přidám olej a pak zamíchám. Stačí nechat kynout cca hodinu a můžeme tvarovat co je libo např rohlíky. Nezapomeňte na velmi důležité kynutí před pečením cca 15 min na 50°C.
Peče se na 200°C cca 13-16 min do zlatova.
ještě druhý den je lepší než bez rýže. Tyhle jsou posypané sýrem.