kobliha: Moje babička je taky pekla. Ale recept si vzala s sebou do hrobu... A Koblih mi pořád říká, proč je nezkusím, že je taky miluje. Takže díky, Knedlíku, určitě je vyzkouším!
jirka*: No bomba! Dej příležitostně babiččiným receptům víc prostoru, možná, že tady taky objevím něco, co už jsem dávno zapomněl, že existovalo a měl jsem to moc rád.
džoza: Moje babička je taky pekla (samozřejmě na plotně), později na plotýnce el.sporáku. Dnes samozřejmě na teflonce. Brambory NAJEMNO(!). Mastili jsme je rozpuštěným máslem a jedli samotné (může se k tomu podávat bílý kafe z melty). Pokud se mastí sádlem, je na to údajně nejlepší HUSÍ SÁDLO (dá se koupit v malé skleničce v některých obchoďácích). Knedlík má pravdu, že verze pečená na pánvi má úplně jinou chuť. Těsto se vyválí poněkud silnější (5-7mm) a z něj se vykrajují skleničkou kolečka, která se pečou na oleji po obou stranách dozlatova. My k nim vždycky dělali špenát. Ňam, ňam...
vlasta*: Hned jak jsem na tento recept přišla,tak jsem to ozkoušela.Zbyly mi od oběda brambory.Musím říci,¨fakt skvělé!
manita: Dobrý večer,
reaguji na recept na brambn.placky s povidly a mákem. To nemá ale nic společného s klasickými bramboráky. Tyto placky se dělají z těsta na bramb.knedlíky/ můžou být měkkčí/ a opravdu nejlepší jsou pečené nasucho na tálech / litinových formách/,které se dají na normální kamna.Pokud nemá někdo tály může je péci přímo na kamnech.Pak jsme je mazali rozpuštěným máslem a sypali mákem smíchaným s cukrem nebo jak pán popisuje se švestk.povidly smíchanými s mleltým mákem.
Fakticky dobré jídlo.
knedlik: o vikendu jsem je opět dělal... z 60dkg brambor a musím říct, že jsem je dokázal sníst sám za půl dne teflonová pánev splnila svůj účel (pečení na sucho), ale už plánuju nákup přenosného vařiče a šup s ním na terasu
ergro: Tak sem si je včera udělal. Naprosto epesní záležitost a relativně za pár korun Na snídani ideální. Akorát se chci zeptat knedle proč tu máš jen pět článků z toho čtyři o medovníku? Tvé recepty a postupy sou výborné a tak je velká škoda, že tu toho je jen tak poskromnu.
knedlik: uvedené recepty mi přišly zvláštní, jsou to většinou moje "vymyšlené" resp. dost upravené od původních receptů. Na nic moc nového jsem nepřišel, zkrátka chybí inspirace
makyna*: Zdravím, moje babička tuhle dobrotu taky dělala. Nejraději jsme samozřejmě měli tu variantu s makem, povidlím, cukrem zakapané sádlem. Ale v létě nám je dělala i s tvarohem a jahodama, v zimě se zelím a škvarkama... Dělávala potom ještě tzv. beleše. Dělaly se z kynutého těsta, vykrajovaly skleničkou a rovněž pekly na plotně. Opět s makem a povidlím paráda....... jen si pořádně otevřete všechny okna, spálená mouka smrdí a v pokoji je modro
katka*: Taky bych to vyzkoušela, zbožňuju bramborové těsto s povidlím nebo švestkama. Recepty babiček jsou většinou moc dobré a vystačí si s běžnými surovinami (tj. bez umělých přísad). Moje babička znala spoustu receptů na buchty, bohužel jsem se je od ní nestihla naučit
luk: Ahoj mlsouni
Protože i pro mne byly "bramborové placky od babičky", pečené jen tak na plotně, poté pomazané máslem, vždy zážitkem, jdu na ně. ))
luk