30. srpen 2015 v 15.49 | rubrika: moučníky
Aktualizováno 2020. Matěj měl alergii na mléko. Naštěstí už má povolené tvarohy a jogurty v omezeném množství. Miluje čokoládu a to hodně hodně hodně. Nenašel jsem recept podle svého gusta a tak jsem si ho vymyslel. :) Dort bude mít průměr 20cm a výšku 6-7cm. Provedení je na vás. Jde z toho vyrobit cokoli. :) Ta čokoláda co netuhne, která je na povrchu, mě baví! Krásně se leskne a při krájení se táhne a nekřupe, neláme. Je daleko čokoládovější než tuhá! ![]() tato čokoláda je zředěná smetanou, vypadá lépe než z jogurtu, ale tehdá jsem smetanu použít nesměl kvůli alergii |
přečteno: 340x | přidat komentář
|
30. srpen 2015 v 15.25 | rubrika: příprava ingrediencí
Letos se mi urodilo hodně rajčat, takže kečup! Konečně si ho vyzkouším. Domácí kečup podle receptu mámy mi nechutnal.. tak schválně. Největší překvapení bylo, že se do něj dávají i jablka. Super, pár letních mám a potřebuji se jich zbavit. Suroviny: |
přečteno: 136x | přidat komentář
|
30. srpen 2015 v 15.13 | rubrika: příprava ingrediencí
Jak na domácí karamel je jeden z nejoblíbenějších receptů, které tu mám. Je opravdu dobrý, ale chtěl jsem karamel do kafé... a bez tuku. :) Postup je shodný, ale kolik vody do něj přijde? Změřil jsem to i pro sebe, až ho budu dělat příště. Suroviny: Vše dělá stejně jako v receptu na karamel. Množství vody je orientační, hodně záleží jak intezivně jí tam nalejete a tedy jak rychle se dílo zchladí a také kolik se jí stihne vypařit. Můj karamel měl konzistenci hustého medu. ![]() do sklenice jsem to lil rovnou z hrnce (už byl jen horký, ne vařící!) a pobryndal jsem ji, ale zase je hezky vidět jeho konzistence a barva na kapkách :) |
přečteno: 2.950x | přidat komentář
|
1. červen 2015 v 15.19 | rubrika: ostatní
![]() Suroviny: |
přečteno: 221x | přidat komentář
|
31. květen 2015 v 15.10 | rubrika: sladká jídla
![]() Suroviny: |
přečteno: 324x | přidat komentář
|
30. květen 2015 v 14.09 | rubrika: moučníky
![]() Suroviny: Na náplň: |
přečteno: 816x | přidat komentář
|
26. květen 2015 v 10.54 | rubrika: pečivo
![]()
Suroviny: Připravuje se jako každé kynuté těsto. |
přečteno: 2.616x | komentáře (3)
|
21. březen 2015 v 12.37 | rubrika: moučníky
![]() Suroviny na těsto: Suroviny na krém: |
přečteno: 4.148x | přidat komentář
|
15. březen 2015 v 14.51 | rubrika: ostatní
![]() Suroviny: |
přečteno: 160x | přidat komentář
|
14. říjen 2014 v 14.22 | rubrika: marmelády, sirupy
Jasně, že to není burčák. Ten může být jen z hroznů, ale stejně tomu říkám burčák než kvašený jablečný mošt. ![]() mňamka |
přečteno: 5.665x | komentáře (1)
|