Bramborové pečivo skýtá nepoznané: čerstvost druhý den a poživatelnost třetí den. :)
Suroviny:
vařené brambory (bramborová kaše) 580g
hladká mouka 580g
sůl - vrchovatá kávová lžička
20g droždí - půl kostky
voda 120ml
olej 50ml
vrchovatá kávová lžička mletého kmínu
Je to vlastně taková plněná francouzská bageta. Není nutné ji plnit, pokud nechcete.
Suroviny:
450g mouka hladká
165ml mléka (vody, pokud máte alergii)
130g poctivého jogurtu
33g oleje
20g
Proč s rýží? Nerad vyhazuju jídlo a pak brambory a brambovou kaši zpracuji na vynikající bramborové pečivo. A rýže? No proč ne.
Výsledná chuť? Zajímavá. Nedokážu ani říct. Je to velmi jemně nasládlé, ale skoro to není poznat. Kůrka je delikátně tuhá, křehká... to fakt nejde popsat. Mohu doporučit. :)
Suroviny:
400g hladké mouky
240ml vody
200g vařené rýže
50ml oleje
20g droždí (půl kostky)
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička mletého kmínu
Ozvláštnil jsem si Vánoce vlastními rohlíky. Nedělal jsem je poprvé, ale poprvé se mi povedly na úžasno. Nenechal jsem se zvyklat receptem, ale dělal jsem to podle vlastního citu a osvědčilo se. No vždyť i mouka je pokaždé jiná a držet se přesně receptu je nesmysl :)
Suroviny:
0,5kg mouka hladká
250ml mléka nebo vody
50ml oleje
cca 50ml vlažné vody
20g droždí (půl kostky)
1 lžíce octu
mírně navršená kávová lžička soli
kávová lžička cukru
půl kávové lžičky drceného kmínu
Připravuje se jako každé kynuté těsto.