Krupicové noky by každý čekal v polévce. Jako klasické noky či knedlí(č)ky je asi zná málokdo. Doporučuji, jsou opravdu vynikající. Chutnají jak krupicová kaše v tom nejlepším slova smyslu.
Suroviny:
400ml mléka
300g dětské krupičky (nebo krupicové mouky, snad by stačila i hrubá mouka)
6 vajec
Pokud chcete na slano přidáte ještě:
50g sádla (másla, oleje)
1 cibule
listy petrželky nebo natě cibulky (pažitky)
muškátový květ
sůl
a můžete přidat i 200g uzeniny pro kompletní jídlo
Ještě jste neviděli kynuté a přitom tvarohové těsto? Jde to a chutná to! Můžou to být knedlíky plněné sladké nebo klidně knedlík ke svíčkové!
Suroviny:
2 vejce
(2 rohlíky - lze vynechat)
20g droždí
(50g cukru - lze vynechat)
500g hrubá mouka
500g tvaroh (v alobalu i vaničkový lze použít)
mléko dle konzistence těsta
Moje oblíbené a rychlé jídlo. Nezabere moc času resp pokud nebudeme počítat vaření brambor. :)
Suroviny:
750g vařených brambor (klidně na kostky)
300g polohrubé mouky
1 vejce
Milované i nenáviděné jídlo. Jde ho jíst ke snídani, k obědu, k večeři i ke svačině. Naprosto univerzální.
Vyzkoušel jsem verzi s tvarohem a nedám na ni dopustit, ač jsem z toho měl obavy. (Pocit: copak do nákypu patří tvaroh, kdo to kdy viděl?).
Spousta lidí tohle jídlo nemá ráda, protože si pamatují, že je dusivé suché. To je celé špatně, už z principu takové být nemůže, to lze vyloučit. Pokud si takové pamatujete, bylo špatně servírováno. Viz konec receptu.