28. červen 2023 v 12.32 | rubrika: moučníky
Na začátek bych měl dodat, že drobenka na chodský koláč nepatří! Patří na obyčejný kynutý tvarohový koláč s povidly. Každý z receptů má pro a proti. Chodský je jednodušší, má tvaroh mnohem lépe rozprostřený a je mokřejší. Obyčejný koláč má výbornou drobenku... asi tak. :) Chodský koláč se ještě po upečení zakapává smetanou ke šlehání, aby byl super mokrý, ale není to potřeba... Suroviny na 4 velké koláče: |
přečteno: 68x | přidat komentář
|
18. červen 2023 v 17.42 | rubrika: moučníky
Na tuto buchtu si pamatuju z dětství. Docela suchá a hutná buchta, ideálně k čaji. Vlastně nevím proč, ale dostal jsem na ni chuť a recept jsem drobně upravil. Výsledkem je super buchta bez dusivého efektu! Suroviny na velký plech 40x30cm: Suroviny na náplň: |
přečteno: 171x | komentáře (3)
|
26. březen 2023 v 16.50 | rubrika: moučníky
Je pro vás dýně brrrr? Nebojte, v tomhle receptu ji nepoznáte a naopak spíše oceníte. Není ji tam moc a je tam jako pyré nebo jemně nastrouhaná. Osobně dýni nastrouhám na hrubo, 15 minut povařím slabě podlitou a mám z toho pyré, které zamrazím nebo zavařím na uskladnění. Ale ještě teď v březnu máme doma i čerstvou dýni z loňska. Ony vydrží fakt dlouho. Suroviny: Suroviny na polevu (volitelné): |
přečteno: 46x | přidat komentář
|
26. únor 2023 v 13.41 | rubrika: moučníky
Teď pozor, jde o jeden z nejlepších mokrých koláčů či buchet. Co je na něm to top? Mokré bramborové těsto. A pozor po druhé... nedokázal jsem tento recept najít na internetu. Zdá se, že koluje pouze psanými notýsky. Ani nemá svůj název. Lehce připomíná tvarohový koláč s povidly, ale jsou tam navíc brambory... Těsta je na velký plech. Suroviny: Suroviny na drobenku: Náplně: |
přečteno: 99x | přidat komentář
|
4. únor 2023 v 13.31 | rubrika: moučníky
Jde o další běžný recept na lítou buchtu, tentokrát s drobenkou a ovocem. Ale hodně podobná každé jiné líté buchtě. :) Suroviny: Na drobenku: |
přečteno: 222x | přidat komentář
|
24. listopad 2022 v 15.10 | rubrika: moučníky
Opět notoricky známý recept. Dokonce se mi povedlo ochutnat 3 verze této buchty podle stejného receptu. Všechny měly stejné ingredience, jen jinak zpracované. A skoro by to člověk nepoznal, že jí 3x to stejné. :-D Existuje verze s tvarohem nebo bez. Za mě je lepší s tvarohem a jablky. Suroviny: Suroviny na náplň: 4 bílky a 4 lžíce navršené cukru krupice |
přečteno: 31x | přidat komentář
|
24. listopad 2022 v 14.25 | rubrika: moučníky
Jde o obyčejnou lítou buchtu. Nic extra, ale je prostě dobrá a stojí za to si ji poznačit. Je to ten typ rychlovky na odpoledne. Suroviny: Suroviny na náplň: |
přečteno: 104x | přidat komentář
|
25. červenec 2022 v 10.33 | rubrika: moučníky
![]() Suroviny: Suroviny II: |
přečteno: 158x | přidat komentář
|
23. červenec 2022 v 10.17 | rubrika: moučníky
![]() Suroviny: |
přečteno: 28x | přidat komentář
|
17. srpen 2016 v 08.04 | rubrika: moučníky
Také se mu říká drobenkový, ale sype se (ingredience) a proto mu říkám sypaný. Na internetu je jich velká spousta, ovšem tento... tento je velmi dobrý. A že jsem jich pár už vyzkoušel. Není vůbec suchý a už vůbec se po upečení nesype jako jiné. Suroviny Suroviny na náplň |
přečteno: 353x | komentáře (1)
|