9. únor 2016 v 10.56 | rubrika: pečivo
![]() Suroviny: |
přečteno: 109x | komentáře (1)
|
8. únor 2016 v 10.55 | rubrika: moučníky
![]() Suroviny: |
přečteno: 110x | komentáře (2)
|
25. leden 2016 v 10.50 | rubrika: pečivo
![]() Výsledná chuť? Zajímavá. Nedokážu ani říct. Je to velmi jemně nasládlé, ale skoro to není poznat. Kůrka je delikátně tuhá, křehká... to fakt nejde popsat. Mohu doporučit. :) Suroviny: |
přečteno: 72x | přidat komentář
|
30. listopad 2015 v 08.16 | rubrika: ostatní
Generacemi prověřený recept na domácí koňak z vajec: 6 žloutků Cukru dávám méně a dávám krupici, 10dkg, jinak se mi zdá koňak velmi přeslazený. Rum většinou nahrazuji tím co mám doma. Většinou vodkou, někdy koňakem, ale většinou dělám směs. Např 0,15L rumu + 0,35L vodky. |
přečteno: 151x | přidat komentář
|
14. září 2015 v 14.59 | rubrika: ostatní
Zpravidla jednou za rok jde koupit levně kápie v obchodě. Dnes jsem je koupil za 27kč/1kg. No to je teda kup! Jsou krásně červené a vynikající chuti. Suroviny: |
přečteno: 745x | přidat komentář
|
14. září 2015 v 13.55 | rubrika: příprava ingrediencí
Bylo na čase zkusit i jiný recept na domácí kečup než ten první. Suroviny: |
přečteno: 114x | přidat komentář
|
13. září 2015 v 13.55 | rubrika: příprava ingrediencí
Po všech kečupech mi pořád zbylo dost rajčat. Kečup už jsem nechtěl a zkusil jsem tedy protlak. Suroviny Postup |
přečteno: 1.160x | přidat komentář
|
30. srpen 2015 v 15.49 | rubrika: moučníky
Aktualizováno 2020. Matěj měl alergii na mléko. Naštěstí už má povolené tvarohy a jogurty v omezeném množství. Miluje čokoládu a to hodně hodně hodně. Nenašel jsem recept podle svého gusta a tak jsem si ho vymyslel. :) Dort bude mít průměr 20cm a výšku 6-7cm. Provedení je na vás. Jde z toho vyrobit cokoli. :) Ta čokoláda co netuhne, která je na povrchu, mě baví! Krásně se leskne a při krájení se táhne a nekřupe, neláme. Je daleko čokoládovější než tuhá! ![]() tato čokoláda je zředěná smetanou, vypadá lépe než z jogurtu, ale tehdá jsem smetanu použít nesměl kvůli alergii |
přečteno: 340x | přidat komentář
|
30. srpen 2015 v 15.25 | rubrika: příprava ingrediencí
Letos se mi urodilo hodně rajčat, takže kečup! Konečně si ho vyzkouším. Domácí kečup podle receptu mámy mi nechutnal.. tak schválně. Největší překvapení bylo, že se do něj dávají i jablka. Super, pár letních mám a potřebuji se jich zbavit. Suroviny: |
přečteno: 136x | přidat komentář
|
30. srpen 2015 v 15.13 | rubrika: příprava ingrediencí
Jak na domácí karamel je jeden z nejoblíbenějších receptů, které tu mám. Je opravdu dobrý, ale chtěl jsem karamel do kafé... a bez tuku. :) Postup je shodný, ale kolik vody do něj přijde? Změřil jsem to i pro sebe, až ho budu dělat příště. Suroviny: Vše dělá stejně jako v receptu na karamel. Množství vody je orientační, hodně záleží jak intezivně jí tam nalejete a tedy jak rychle se dílo zchladí a také kolik se jí stihne vypařit. Můj karamel měl konzistenci hustého medu. ![]() do sklenice jsem to lil rovnou z hrnce (už byl jen horký, ne vařící!) a pobryndal jsem ji, ale zase je hezky vidět jeho konzistence a barva na kapkách :) |
přečteno: 2.950x | přidat komentář
|