Milované i nenáviděné jídlo. Jde ho jíst ke snídani, k obědu, k večeři i ke svačině. Naprosto univerzální.
Vyzkoušel jsem verzi s tvarohem a nedám na ni dopustit, ač jsem z toho měl obavy. (Pocit: copak do nákypu patří tvaroh, kdo to kdy viděl?).
Spousta lidí tohle jídlo nemá ráda, protože si pamatují, že je dusivé suché. To je celé špatně, už z principu takové být nemůže, to lze vyloučit. Pokud si takové pamatujete, bylo špatně servírováno. Viz konec receptu.
Protože se cítím trošku provinile, že jsem se v prvním díle medovníku nezmínil, že je zapotřebí karamel píšu rychle návod jak udělat karamel z cukru. Fotky jsou u tohoto receptu jsou obzvláště přínosné!
Aktualizováno: po douhé době jsem se konečně dostal k vaření karamelu a dokonce jsem všechno vážil, takže nyní recept ještě zpřesním.
Tohle bylo moje nejoblíbenější jídlo. Dělala ho babička a pouze jednou do roka (v zimě). O to víc jsem se po něm mohl utlouct. Když jsem se odstěhoval 250km daleko už jsem se jej musel naučit sám. Jí se teplé i studené, ke snídani, na oběd i na večeři. Prostě dokud je.
Celý recept je snadný a nezabere příliš mnoho času.
REVIZE 2020. Sladký konec... stačí už jen 20 minut a uvidíte výsledek. Po tolika práce je to přece úžasné.
Kontrolní otázky:
- máte pořád odkrojky?
- nezapomněli jste odložit krém?
Odkrojky nejdříve rozdrťte. Recept říká: struhadlo. Knedlík říká: ruce z toho bolí.
REVIZE 2020. Máte upečeno? Tak hurá do toho.
Já tuto část dělal až další den, protože i tak jsem s pečením skončil někdy kolem 21 hodiny. Kdo bude mít více času, zvládne to za jedno odpoledne.
V tomto díle bude zapotřebí karamel, recept s návodem je zde.
REVIZE 2020. Moje kolegyně mě dlouho uháněla o recept na medovník. Hlavně nějaký dost podrobný návod. Podrobný? Tak to rovnou foto-návod. Každý krok je zdokumentovaný a mizí tak místa, kde je prostor pro tápání.
Recept je pro Pravý medovník, který jsem upravil k obrazu svému. Výsledek je chutnější, lépe vypadá, je ho více za stejně peněz.