|
3. červen 2024 v 08.36 | rubrika: moučníky
Máte rádi medovník, ale neradi ho pečete, protože je pracný? Pravý medovník je lepší než tato buchta, ale jestli je o tolik lepší o kolik je pracnější je otázka do pranice. Klasický medovník bych volil na oslavu apd. Tuto buchtu jako něco všednějšího, na víkend... pořád to není hotové za 20 minut jako lítá buchta, ale drama to také není. Nedělám to často, ale přiznám původní recept a moji úpravu. Značně šidím máslo a cukr. To prostě nechceš sníst s rodinou za víkend 800g másla a 500g cukru. Suroviny: Na ořechovou směs: Na krém:
|
přečteno: 69x | přidat komentář
|
|
30. květen 2024 v 09.26 | rubrika: moučníky
Přesně ten koláč, který jde plnit jablky resp jablky s pudinkem. Mňam. Suroviny: Na krém: ![]() do druhého dne těsto navlhne - ztratí se křehkost, ale je krásně mokrý |
přečteno: 42x | přidat komentář
|
|
4. listopad 2023 v 14.18 | rubrika: moučníky
Cukrová řepa? Řepová náplň? Jo, je to vážně dobrý. Tuto náplň jsem drobně vylepšil na způsob makové náplně. Suroviny: |
přečteno: 38x | přidat komentář
|
|
3. listopad 2023 v 14.18 | rubrika: moučníky
Tento závin je opravdu dobrý. Tenké těsto, hodně náplně. Super štrůdl nebo prostě plněný závin. V receptu se nepoužívá ani vejce ani žloutek ani cukr. Suroviny: |
přečteno: 41x | přidat komentář
|
|
1. srpen 2023 v 07.29 | rubrika: moučníky
Jde o nepečený jablečný dort, kdy piškoty z obchodu nahrazuji vlastním piškotem. Už se tedy nejedná o dort hotový za 15 min, už to trvá 30 minut, ale vyhnete se rozmočeným piškotům v dortu a víte z čeho jste si to upekli. Za mě to vypadá i chutná lépe. Suroviny na piškot (základní recept): Suroviny na náplň: |
přečteno: 36x | přidat komentář
|
|
31. červenec 2023 v 07.28 | rubrika: moučníky
Tohle je základní neobyčejnější piškot na dort nebo roládu. Plus moje úprava, kdy používám méně cukru, abych mohl mít o to sladší náplň a různé variace tedy ořechový, čokoládový apd. Suroviny: Moje úprava: |
přečteno: 36x | přidat komentář
|
|
9. červenec 2023 v 17.00 | rubrika: moučníky
Je to buchta resp koláč mého dětsví. Neměl jsem ho rád! Asi byl zbytečně kyselý, ale tento recept je lepší. Je vynikající, samozřejmě. Jinak bych se recept neukládal. Suroviny na velký plech 40x30cm: Náplň: Sněhová náplň: |
přečteno: 51x | přidat komentář
|
|
28. červen 2023 v 12.32 | rubrika: moučníky
Na začátek bych měl dodat, že drobenka na chodský koláč nepatří! Patří na obyčejný kynutý tvarohový koláč s povidly. Každý z receptů má pro a proti. Chodský je jednodušší, má tvaroh mnohem lépe rozprostřený a je mokřejší. Obyčejný koláč má výbornou drobenku... asi tak. :) Chodský koláč se ještě po upečení zakapává smetanou ke šlehání, aby byl super mokrý, ale není to potřeba... Suroviny na 4 velké koláče: |
přečteno: 69x | přidat komentář
|
|
18. červen 2023 v 17.42 | rubrika: moučníky
Na tuto buchtu si pamatuju z dětství. Docela suchá a hutná buchta, ideálně k čaji. Vlastně nevím proč, ale dostal jsem na ni chuť a recept jsem drobně upravil. Výsledkem je super buchta bez dusivého efektu! Suroviny na velký plech 40x30cm: Suroviny na náplň: |
přečteno: 177x | komentáře (3)
|
|
26. březen 2023 v 16.50 | rubrika: moučníky
Je pro vás dýně brrrr? Nebojte, v tomhle receptu ji nepoznáte a naopak spíše oceníte. Není ji tam moc a je tam jako pyré nebo jemně nastrouhaná. Osobně dýni nastrouhám na hrubo, 15 minut povařím slabě podlitou a mám z toho pyré, které zamrazím nebo zavařím na uskladnění. Ale ještě teď v březnu máme doma i čerstvou dýni z loňska. Ony vydrží fakt dlouho. Suroviny: Suroviny na polevu (volitelné): |
přečteno: 46x | přidat komentář
|