1. srpen 2023 v 07.29 | rubrika: moučníky
Jde o nepečený jablečný dort, kdy piškoty z obchodu nahrazuji vlastním piškotem. Už se tedy nejedná o dort hotový za 15 min, už to trvá 30 minut, ale vyhnete se rozmočeným piškotům v dortu a víte z čeho jste si to upekli. Za mě to vypadá i chutná lépe. Suroviny na piškot (základní recept): Suroviny na náplň: |
přečteno: 36x | přidat komentář
|
31. červenec 2023 v 07.28 | rubrika: moučníky
Tohle je základní neobyčejnější piškot na dort nebo roládu. Plus moje úprava, kdy používám méně cukru, abych mohl mít o to sladší náplň a různé variace tedy ořechový, čokoládový apd. Suroviny: Moje úprava: |
přečteno: 36x | přidat komentář
|
28. červenec 2023 v 15.14 | rubrika: ostatní
Kynutý knedlík bez rohlíků jako příloha k omáčkám apd. Taková alternativa kynutého tvarohov/... bez tvarohu. :) Je to úplně obyčejný knedlík, nic zvláštního, ale je bez rohlíků, které většinou doma navíc nemáme. Suroviny (3-4 porce): Suroviny (5-6 porcí): |
přečteno: 104x | přidat komentář
|
10. červenec 2023 v 11.42 | rubrika: ostatní
Sýrovou omáčku jsem několik let nejedl a když jsem teď udělal tuhle, je to až škoda. Zapomeňte na tavený sýr a udělejte to pořádně! Suroviny na 2 porce: |
přečteno: 42x | přidat komentář
|
9. červenec 2023 v 17.00 | rubrika: moučníky
Je to buchta resp koláč mého dětsví. Neměl jsem ho rád! Asi byl zbytečně kyselý, ale tento recept je lepší. Je vynikající, samozřejmě. Jinak bych se recept neukládal. Suroviny na velký plech 40x30cm: Náplň: Sněhová náplň: |
přečteno: 51x | přidat komentář
|
28. červen 2023 v 12.32 | rubrika: moučníky
Na začátek bych měl dodat, že drobenka na chodský koláč nepatří! Patří na obyčejný kynutý tvarohový koláč s povidly. Každý z receptů má pro a proti. Chodský je jednodušší, má tvaroh mnohem lépe rozprostřený a je mokřejší. Obyčejný koláč má výbornou drobenku... asi tak. :) Chodský koláč se ještě po upečení zakapává smetanou ke šlehání, aby byl super mokrý, ale není to potřeba... Suroviny na 4 velké koláče: |
přečteno: 68x | přidat komentář
|
18. červen 2023 v 17.42 | rubrika: moučníky
Na tuto buchtu si pamatuju z dětství. Docela suchá a hutná buchta, ideálně k čaji. Vlastně nevím proč, ale dostal jsem na ni chuť a recept jsem drobně upravil. Výsledkem je super buchta bez dusivého efektu! Suroviny na velký plech 40x30cm: Suroviny na náplň: |
přečteno: 171x | komentáře (3)
|
26. březen 2023 v 16.50 | rubrika: moučníky
Je pro vás dýně brrrr? Nebojte, v tomhle receptu ji nepoznáte a naopak spíše oceníte. Není ji tam moc a je tam jako pyré nebo jemně nastrouhaná. Osobně dýni nastrouhám na hrubo, 15 minut povařím slabě podlitou a mám z toho pyré, které zamrazím nebo zavařím na uskladnění. Ale ještě teď v březnu máme doma i čerstvou dýni z loňska. Ony vydrží fakt dlouho. Suroviny: Suroviny na polevu (volitelné): |
přečteno: 46x | přidat komentář
|
26. únor 2023 v 13.41 | rubrika: moučníky
Teď pozor, jde o jeden z nejlepších mokrých koláčů či buchet. Co je na něm to top? Mokré bramborové těsto. A pozor po druhé... nedokázal jsem tento recept najít na internetu. Zdá se, že koluje pouze psanými notýsky. Ani nemá svůj název. Lehce připomíná tvarohový koláč s povidly, ale jsou tam navíc brambory... Těsta je na velký plech. Suroviny: Suroviny na drobenku: Náplně: |
přečteno: 99x | přidat komentář
|
4. únor 2023 v 13.31 | rubrika: moučníky
Jde o další běžný recept na lítou buchtu, tentokrát s drobenkou a ovocem. Ale hodně podobná každé jiné líté buchtě. :) Suroviny: Na drobenku: |
přečteno: 222x | přidat komentář
|