9. srpen 2024 v 14.49 | rubrika: moučníky
Jsou různé brownies, většinou se předhánějí, kde se vejde více čokolády. V podstatě je to pak čokoláda v podobě těsta. Tento recept není takový. Vznikne extrémně dobrá čoko buchta. Je sice z cukety, ale nikomu to říkat nemusíte. Nikdo to nepozná ani podle barvy. :) Suroviny: Na polevu: ![]() hrudky nahoře je špatně rozmíchaný mletý cukr |
přečteno: 58x | přidat komentář
|
23. červenec 2024 v 19.13 | rubrika: moučníky
Nadýchaná buchta s čokoládovým pudinkem a vrstvou zakysané smetany, je tedy dost mokrá. Čokoládový pudink dává mnohem lepší rozměr než doporučovaný vanilkový. Suroviny: Náplň: Na dokončení: ![]() verze s Grankem |
přečteno: 47x | komentáře (1)
|
3. červen 2024 v 08.36 | rubrika: moučníky
Máte rádi medovník, ale neradi ho pečete, protože je pracný? Pravý medovník je lepší než tato buchta, ale jestli je o tolik lepší o kolik je pracnější je otázka do pranice. Klasický medovník bych volil na oslavu apd. Tuto buchtu jako něco všednějšího, na víkend... pořád to není hotové za 20 minut jako lítá buchta, ale drama to také není. Nedělám to často, ale přiznám původní recept a moji úpravu. Značně šidím máslo a cukr. To prostě nechceš sníst s rodinou za víkend 800g másla a 500g cukru. Suroviny: Na ořechovou směs: Na krém: |
přečteno: 68x | přidat komentář
|
30. květen 2024 v 09.26 | rubrika: moučníky
Přesně ten koláč, který jde plnit jablky resp jablky s pudinkem. Mňam. Suroviny: Na krém: ![]() do druhého dne těsto navlhne - ztratí se křehkost, ale je krásně mokrý |
přečteno: 40x | přidat komentář
|
19. prosinec 2023 v 14.26 | rubrika: vánoční cukroví
Je potřeba počítat s tím, že při pečení se hodně zvětší, takže volit menší vykrajovačku než se zdá. Na to jak jsou těsta na vánoční cukroví všechna na jedno brdo, tohle je opravdu úplně jiné. Suroviny: Suroviny na krém originál: |
přečteno: 61x | přidat komentář
|
4. listopad 2023 v 14.18 | rubrika: moučníky
Cukrová řepa? Řepová náplň? Jo, je to vážně dobrý. Tuto náplň jsem drobně vylepšil na způsob makové náplně. Suroviny: |
přečteno: 36x | přidat komentář
|
3. listopad 2023 v 14.18 | rubrika: moučníky
Tento závin je opravdu dobrý. Tenké těsto, hodně náplně. Super štrůdl nebo prostě plněný závin. V receptu se nepoužívá ani vejce ani žloutek ani cukr. Suroviny: |
přečteno: 41x | přidat komentář
|
25. září 2023 v 15.27 | rubrika: pečivo
Italský chleba Focaccia z těsta, ze kterého se u nás dělají rohlíky... asi tak. Ale chutná to jinak. Celé kouzlo je v řídkém těstu a soli. Suroviny: |
přečteno: 47x | komentáře (2)
|
24. září 2023 v 17.38 | rubrika: pečivo
Pudinkáče nejsou jako buchta, je to spíše jako namazaná vánočka. Méně se hodí pro návštěvu, o to více se hodí ke snídani či na večeři. Suroviny: Suroviny na krém: |
přečteno: 52x | přidat komentář
|
1. srpen 2023 v 07.29 | rubrika: moučníky
Jde o nepečený jablečný dort, kdy piškoty z obchodu nahrazuji vlastním piškotem. Už se tedy nejedná o dort hotový za 15 min, už to trvá 30 minut, ale vyhnete se rozmočeným piškotům v dortu a víte z čeho jste si to upekli. Za mě to vypadá i chutná lépe. Suroviny na piškot (základní recept): Suroviny na náplň: |
přečteno: 36x | přidat komentář
|